Danas, 4. aprila naši učenici su prisustvovali projektu Dan otvorenih vrata u Domu zdravlja Stari Grad a zatim u Prvoj gimnaziji. Detaljnije možete pročitati u nastavku.

Dan otvorenih vrata Doma zdravlja Stari Grad

 

Starogradski osnovci devetih razreda posjetili su danas  Dom zdravlja Stari Grad u okviru projekta “Dan otvorenih vrata”.

Cilj aktivnosti bio je da se učenici upoznaju sa zdravstvenim zanimanjima, kako bi se mogli lakše opredjeliti prilikom izbora srednje škole.
dan otvorenih vrata1
Ovo je druga godina kako jedinice Doma zdravlja KS-a organiziraju ovakav projekat za osnovce završnih razreda.

Ove godine Dom zdravlja  posjetilo je 35 učenika iz tri škole, među kojim su bili i naši učenici: Kadić Lejla, Džekman Omer, Gibović Nejra, Turković Dženita, Hrvat Belma, Čomaga Eldar, Kukuljac Emina, Burović Lamija, Turković Nerma i Kordić Ilma koje je predvodila pedagogica škole Hrnjić Emina..
dan otvorenih vrata2

     Učenici koji su zainteresovani za upis medicinskih škola imali su priliku da se upoznaju sa svim zanimanjima iz djelokruga rada porodične medicine, stomatologije, pedijetrije, labaratorije, fizikalne rehebilitacije i sl. Učenici su imali priliku vidjeti  kako u stvarnosti funkcionira jedan dom zdravlja i šta rade njegovi uposlenici.Dan otvorenih vrata Prve gimnazije

Zainteresirani učenici devetog razreda iz naše škole  u sklopu aktivnost profesionalne orijentacije naše škole posjetili su  Prvu gimnaziju povodom Dana otvorenih vrata ove škole. Učenike Kukuljac Eminu, Hrvat Belmu, Dučić Enidu, Gugić Azru, Hadžić Lamiju, Kadić Lejlu, Mahović Amelu i Asani Edinu kroz razgledanje i upoznavanje sa osobenostima i prednostima ove škole predvodila je pedagogica škole Hrnjić Emina.dan otvorenih vrata3