DIREKTOR ŠKOLE, NASTAVNICI i UČENICI iz OSNOVNE ŠKOLE u OBORCIMA KOD DONJEG VAKUFA, NAČELNIK OPĆINE Stari Grad, novinar i urednik na OBN-televiziji, nadamo se da nismo nikog zaboravili
            23. 12. 2016. godine, u petak u našoj školi je bilo vrlo dinamično, puno više dešavanja nego inače. U deset sati su prvo stigli gosti iz Oboraca predvođeni direktorom, gospodinom Mustafom Hodžićem. Nakon njih došao je naš načelnik, gospodin Ibrahim Hadžibajrić i sa njim novinar i urednik na OBN-televiziji Mimo Šahinpašić. Nakon uvodnih srdačnih sellama i pozdrava naše goste, učenike, su dočekali članovi Vijeća učenika. Novogodišnju radionicu za učenike je pripremila Almira Karčić, nastavnica geografije. Nakon toga gosti su obišli školu. U međuvremenu došao je i načelnik Općine. Podsjećanja radi Općina Stari Grad je bila inicijator potpisivanja Sporazuma o saradnji između naše dvije škole.
Nakon što su gosti obišli školske prostorije i upoznali se sa aktuelnim školskim dešavanjima i inovacijama, članovi Vijeća učenika naše škole su imali zadatak da u okviru Terenske nastave pokažu znamenitosti Sarajeva gostima iz Oboraca.
Nadamo se da su gosti bili zadovoljni našim malim turističkim vodičima koji su danas imali premijerne nastupe pored značajnih sarajevskih objekata.Ovo je samo izvještaj o dešavanjima u petak, a uskoro će uslijediti i novinarski osvrt iz pera glavne urednice redakcije “Dječija ruka”.
Do tada možete pročitati članak “Načelnik posjetio radionice učenika dvije pobratimske škole” na linku  www.starigrad.ba