SARAJEVO-BIHAĆ

Srijeda, 17. 05. Učenici OŠ „Šejh Muhamed-ef. Hažijamaković“ su čekali početak putovanja. Većina učenika devetih razreda je učestvovala u ekskurziji. Od nastavnog osoblja išle su razrednice Nermana Hasanović i Jasna Zelić, te nastavnik Emir Jasenčić kao pomoćnik.
Eksurziju je organizirala turistička agencija BISS TOURS. Na Bistričkoj stanici je stajao dvospratni autobus. Nakon ulaska putnika, svih potrebnih i nepotrebnih prebrojavanja i savjeta roditelja i razrednica, uz mahanje u  800 sati, autobus je krenuo.
Prva stanica je bila Semizovac. Tu su sačekali učenike devetih razreda  iz škole u Semizovcu. Na sljedećoj stanici učenike je dočekao Travnik. Tu su pojeli ćevape u restoranu „Plava voda“. Odmah nakon odmora u Travniku, autobus je krenuo na dugu vožnju prema Bihaću.

U 1800 sati su stigli u hotel „Ada“ koji nije baš  u centru Bihaća. Nakon večere organiziran je disco u restoranu „Sunce“.

U narednim danima posjetili su destinacije planirane programom ekskurzije, centar grada, Nacionalni park Una, Štrbački buk, Bosansku Krupu te Cazin.

Hrana je bila ukusna, a vožnja autobusom ugodna.

U subotu, 20.05.2017. godine učenici su se vratili u Sarajevo.

Napisao FARIS SMAJIĆ, IX-1