Intervju sa načelnikom općine Stari Grad,gospodinom  Ibrahimom Hadžibajrićem

Učenici naše škole: Čajo Minja,Hodžić Amina,Mangafić Hamza i Ibišević Alem predvođeni direktorom Kerimom Fejzagićem i nastavnicom historije Nerminom Kurtović posjetili su u četvrtak, 7. 2. 2013. godine načelnika općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića. Ova posjeta planirana je  kao jedna od posljednjih faza  realiziranja projekta Zaštita životne sredine pod nazivom “Čiste ulice – ogledalo grada” kojeg u našoj školi realizira sekcija CIVITAS pod rukovodstvom nastavnice Nermine Kurtović. sekcija Civitas

Ovaj pokušaj ima za cilj iznalaženja najboljeg načina rješavanja problema smeća na ulicama našeg grada kao i u konačnici podizanje ekološke svijesti građana. Članovi sekcije su načelniku Hadžibajriću iznijeli neke konkretne ideje kako promijeniti sadašnje stanje i problem čistoće ulica u našoj općini. Jedan od prijedloga je da se u plan rada Mjesnih zajednica za ovu godinu uvrsti i neka vrsta edukacije građana o zaštiti životne sredine kao i postavljanje manjih kanti za smeće.
nacelniknačelnik2

 

 

 

 


Načelnik je odgovorio pozitivno i obećao pomoć.
On je dodao da podržava njihov projekat podizanja svijesti građana po pitanju rješavanja problema zaštite životne sredine.
nermina kurtović  načelnik1