ENIDA DUČIĆ, EDO FEJZIĆ i MIRZA SINANOVIĆ najbolji su starogradski osnovci na regionalnom i federalnom takmičenju iz engleskog jezika, fizike i matematike.
Tim povodom danas (31. maja) je u općini Stari Grad organizovan prijem, čiji domaćin je bio Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad.

Zajednička fotografija

Zajednička fotografija

Hadžibajrić je osnovcima uručio novčane nagrade od po 100 KM, knjigu Antologija “Bošnjačke drame XX vijeka”, autora Gordane Muzaferije i priznanja za dostojanstveno predstavljanje Općine i osvojena prva mjesta na takmičenjima.
Načelnik Hadžibajrić čestitao je djeci na uspjehu koji su postigli na takmičenjima, ali i njihovim roditeljima i nastavnicima koji su pomogli u ostvarenju ovog uspjeha. Djeci je poručio da se okrenu nauci i obrazovanju, te da je znanje jedino što im niko ne može oduzeti, a da je sve ostalo prolazno.
Rad Enide Dučić, učenice VIII -1 razreda Osnovne škole “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” izabran je među pet najboljih na Međunarodnom takmičenju u kreativnom pisanju.
Zadatak je bio da pročitamo jednu izabranu knjigu, te da napišemo kratak sažetak na engleskom jeziku. Zaista nisam očekivala da će moj rad biti jedan od naboljih”, kazala je Enida.

Enida Dučić sa načelnikom

Enida Dučić sa načelnikom

AMELA ČEHAJIĆ, profesorica koja je pripremala Enidu za takmičanje također je danas dobila zahvalnicu za dugogodišnji predani rad i uspjehe na brojnim takmičenjima iz engleskog jezika. Kako je kazala, ponosna je na Enidu, te pojasnila da je to jedini pobjednički rad iz Bosne i Hercegovine, a da su ostali radovi iz zemalja regiona.

Amela Čehajić sa načelnikom

Amela Čehajić sa načelnikom

Najbolji na federalnom takmičenju iz fizike bio je Edo Fejzić iz Osnovne škole “Vrhbosna”. S Edom je danas bila i Azra Hrvo, profesorica koja ga je pripremala za takmičenje. Načelnik Hadžibajrić je i njoj uručio zahvalnicu za dugododišnji predani rad i uspjehe na brojnim takmičenjima iz fizike.
Prvo mjesto na takmičenju iz matematike osvojio je Mirza Sinanović iz Osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija”. On danas iz opravdanih razloga nije bio na prijemu, te će mu se nagrade naknadno uručiti.
Prijemu su prisustvovali i predstavnici Službe za obrazovanje, kulturu i sport, te roditelji naboljih starogradskih osnovaca.

Dio članka preuzet  sa www.starigrad.ba