U protekloj sedmici, a u sklopu aktivnosti vezanih za Sedmicu mira, realizirane su radionice za učenike sedmog razreda u okviru predmeta Građansko obrazovanje, kao i za učenike šestog razreda u okviru sekcije. Učenici su pisali poruke i crtali likovne radove na temu mira i razvijanja ekološke svijesti pod rukovodstvom nastavnice Almire Karčić.

   U četvrtak, 19.09.2019. godine, od pomenutih radova učenici su napravili izložbeni pano u holu škole. Naša škola već tradicionalno kroz brojne aktivnosti obilježava pomenuti značajni datum kao i brojne druge, a isti se prezentiraju i putem Mreže za izgradnju mira.

   21.09.2019. godine obilježava se Međunarodni dan mira, a Mreža za izgradnju mira u saradnji sa školama organizira Sedmicu izgradnje mira i ekološke svjesnosti, gdje je cilj, plan zadaća staviti nas na svjetsku mapu. Globalno Peace One Day pokrenuo  je kampanju PeaceDay193, te su pozvane sve škole da pošalju fotografije sa znakom PeaceDay193, te zastavom, nazivom škole, razredom, nekom drugom vrstom promocije koja bi naznačila ko je i odakle poslao fotografije koje će biti prezentirane i promovirane na globalnom nivou.