Radionica za učenike petog razreda naše škole realizirana je u srijedu 01.11.2017. godine u prostorijama Mjesne zajednice Mahmutovac. Ovo je jedna od  ukupno šest radionica u sklopu  projekta „Kad se male ruke slože – Zaštita i značaj zaštite životne okoline“. Koncept projekta je osmislila Adna Osmanović, a zahvaljujući toj ideji je dobila mogućnost jednogodišnjeg volontiranja u Službi za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad.
Prije nego što su počeli sa čitanjem edukativnih poruka i bojenjem ilustracija, koje ukazuju na važnost očuvanja životne okoline, učenicima je puštena kratka video prezentacija.
Obezbijeđeni su sokovi i slatkiši za djecu, a iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport uputili su zahvalnost starogradskim osnovnim školama što su odlučili dovesti djecu na ovu dodatnu edukaciju.

Radionice su namijenjene za djecu uzrasta od pet do deset godina koji žele naučiti nešto više o zaštiti životne okoline.

Učenici su u MZ Mahmutovac u 10,30 sati došli u pratnji učiteljica Mukadese Delić i Edine Fejzagić, a potom su se vratili u školu gdje je nastavljena redovna nastava za taj dan.