Ramazan je mjesec posta, mjesec Božije milosti i oprosta, mjesec dobrih dijela, lijepih riječi i postupaka. U našoj Školi u toku mjeseca ramazana realizovali smo nekoliko aktivnosti. Naši najmlađi učenici su na času vjeronauke sa nastavnicom Sabinom Pašalić pravili porodični iftar. Vješte ruke naših prvačića izvajale su od plastelina najljepša i najukusnija kako tradicionalna, tako i moderna jela, slatko i slano. Bio je to šareni, maštoviti iftar. Na soframa se mogla naći topa, somuni, hurme, limunada, pite raznih boja i oblika, riža i piletina, punjene paprike, hamburgeri, pizze, sendviči, halva, baklava, razno voće…

Članice sekcije Kulturna baština su sa nastavnicom Sabinom Pašalić u utorak, 05.06.2018. godine posjetile atraktivnu ramazansku lokaciju, uživale u najljepšem pogledu na naš grad i uz pucanj topa iftarile  na Žutoj tabiji.

U toku mjeseca ramazana realizovali smo i nagradni konkurs za likovne radove na temu „Ramazan u Sarajevu“. Konkurs smo realizovali u saradnji sa našim donatorima članovima Islamskog kulturnog centra Bošnjaka u Berlinu. Nagrađenisu učenici: Emina Bakaršić VI-1, Ali Sablja VII-1, Bakir Šljivo IX-2, Amina Huruz IX-2 i Belma Karačić IX-2.

Novčanu nagradu učenicima uručila je nastavnica Sabina Pašalić, a u subotu, 09.06.2018. godine za sve nagrađene učenike organizovan je i zajednički iftar.