Povodom Dana državnosti BiH, u petak, 22. novembra sa početkom u 16 sati održan je prigodan program u našoj školi. Da ovaj dan obilježimo na poseban način potrudili su se članovi i voditelji sekcija: Dramsko-recitatorska sekcija predmetne nastave (voditelj: Merima Slinić), Mali hor (voditelji: Alma Udovčić i Indira Košarić), Orkestar (voditelj: Indira Košarić), Vremeplov (voditelj: Nermina Kurtović), Dramsko-recitatorska sekcija razredne nastave (voditelj: Elifa Sivro), Ritmička sekcija (voditelj: Lejla Čengić), Dječije rukotvorine (voditelj: Amra Efendić ), Literarno-novinarska sekcija (voditelj: Niđara Maglajlija) kao i učiteljice prvih razreda Edina Fejzagić i Suada Huković.

Rođendan naše domovine proslavili smo kroz televizijsku emisiju posvećenu ovom danu. Da bi sve bilo onako kako dolikuje jednoj televizijskoj emisiji, potrudili su se članovi Dramsko-recitatorske i Literarno-novinarske sekcije, sekcije Vremeplov i Dječije rukotvorine koji su uredili televizijski stiudio i pripremili kostime.

Program su otvorili članovi orkestra naše škole izvođenjem himne naše domovine. Nakon toga, uslijedile su vijesti u okviru kojih su članovi sekcije Vremeplov iznijeli osnovne informacije o 25. novembru – Danu državnosti BiH. Stihovima „…reče da se zove Bosna, čudno ime za devojku…“ najavljen je intervju sa posebnom damom – Bosnom. Ona je govorila o svom rođenju, rođendanu, burnom životu, prošlosti, o onome po čemu je u svijetu poznata, ali i o svojoj djeci. Njena djeca su se potrudila i počastila je posebnim tačkama. Prvi je nastupio Kulin ban koji je o sebi pričao kroz stihove hip-hop pjesme. Mali hor je izveo splet tradicionalnih bosanskih pjesama, članovi Ritmičke sekcije izveli su prigodnu tačku, dok su članovi Dramsko-recitatorske sekcije razredne nastave izveli Đulsino kolo. Oni najmlađi, koji još ni slova ne znaju, potrudili su se i izrecitovali neke od najljepših stihova koje govore o Bosni. Učenice Nejra Hidić i Naida Kundo uz pratnju Malog hora predstavili su svoje želje kroz stihove pjesme „Samo da rata ne bude“. Članovi Dramsko-recitatorske sekcije predmetne nastave u televizijski program javili su se „sa ulica našeg grada“ gdje su slučajne prolaznike pitali šta misle o trenutnoj situaciji u našoj zemlji. Ovaj igrokaz izazvao je smijeh i oduševljenje svih prisutnih.

Svoje gostovanje u televizijskoj emisiji naša gošća – Bosna završila je lijepim riječima: „Sretna sam kada učite i napredujete i kada vas vidim kao dostojanstvene mlade ljude.“ Program je završen stihovima pjesme „Mojoj dragoj BiH“.

Nadamo se da će fotografije u nastavku uspjeti da dočaraju ugođaj koji su prisutni imali u školi.
priredba1

 

 

 

 

 

 

 

priredba2

priredba3

 

 

 

 

 

 

 

priredba4

 

 

 

 

 

 

 

priredba5

 

 

 

 

 

 

 

priredba7

 

 

 

 

 

 

 

priredba8

 

 

 

 

 

 

 

priredba9

 

 

 

 

 

 

 

priredba10

 

 

 

 

 

 

 

priredba11

 

 

 

 

 

 

 

priredba12

 

 

 

 

 

 

 

priredba13

 

 

 

 

 

 

 

priredba14

 

 

 

 

 

 

 

priredba15

 

 

 

 

 

 

 

priredba16