Svečanost povodom prijema prvačića s područja općine Stari Grad upriličen je danas (04. septembra, 2013. godine) na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.
Na događaju su prisustvovala 232 prvačića iz osnovnih škola “Saburina”, “Hamdija Kreševljaković”, “Vrhbosna”, “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković”, “Edhem Mulabdić” i “Mula Mustafa Bašeskija”.
Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, kao znak dobrodošlice u školske klupe, uručio je prvačićima ruksake sa školskim priborom bez obzira na socijalnu strukturu stanovništva.
“Na ovaj način prvačićima pokušavamo približiti obrazovanje i školu, jer su oni budućnost naše zemlje”, naglasio je Hadžibajrić.
Učiteljica iz Osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija” Lejla Mušanović kazala je da je ovo veliki dan za prvačiće i njihove roditelje. “Ovaj dan će svi pamtiti do kraja života, a mi smo tu da ga učinimo još ljepšim”, kazala je.
Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda su zajedno sa svojim učiteljicama upriličili prigodan program za svoje nove školske kolege. Kroz pjesmu, ples i recitaciju pokazali su sve ono što su u prethodnoj godini naučili od svojih učiteljica i na taj način pružili podršku i ohrabrenje prvačićima za novi početak. Svečanom prijemu prisustvovali su roditelji, gosti, te prijatelji malih prvačića.

svecano7

 

 

 

 

 

 

 

svecano8       Preuzeto sa www.starigrad.ba