Voda zlata vrijedna


Možda ćete za nekoliko godina pitku vodu kupovati u bocama?
Nije ovo zastrašivanje, nažalost to je tužna istina mnogih dijelova svijeta. Mi još ne spadamo u tu negativnu sliku.
⇒ Ne dopustite da ikada postanemo dio crne statistike. Za nas ima nade. Samo je potrebno malo volje.
Kada bismo promijenili svoje loše navike i počeli brinuti za okoliš, a samim tim i za rijeke, već tad bismo puno postigli. Ako bi svako od nas utjecao samo na jednog člana svoje porodice, jednog prijatelja ili poznanika. Eh, gdje bi nam onda bio kraj?
Kaže se : “Ko spasi jedan život, spasio je cijeli svijet.” Zamislite koliko života bi bilo spašeno, recimo, u Africi, kada bi imali dovoljno pitke vode. Reći ćete: “Afrika je daleko.” Ja vas uvjeravam da je svijet mali. I zagađenje se širi kao bolest. Jednom kada zahvati organizam, teško mu se oduprijeti.
Teško, ali ne i nemoguće. Stoga, djelujte!
Nemojte samo pasivno gledati kako vam drugi uništavaju budućnost, jer vi možete nešto učiniti. Ja mogu nešto učiniti!

Život bez vode je nezamisliv. Ekonomski i društveni razvoj je nemoguć. Razvoj civilizacije je neostvariv. Bez vode nema budućnosti.
 Svi možemo mnogo učiniti.
Ne bacajte u prirodu, u rijeke niti najmanji papirić, te tako budite primjer drugima
Shvatite koliko ste sretni jer pijete čistu vodu i kupate se u nezagađenoj vodi. Sretni ste jer bez straha možete otvoriti slavinu.
Dok ovo slušate, obećajte sebi da ćete biti generacija promjena. Budite svijetla budućnost naše planete. Napišite svoju poruku za nas, za buduće generacije, jer voda je zlata vrijedna.

Save