PRVACI STAROG GRADA

ZLATNA MEDALJA ZA NAŠE DJEČAKE

U četvrtak 19.04. i petak 20.04. održan je XI Memorijalni turnir u malom nogometu: šehidima, poginulim borcima i RVI na sportskom igralištu OŠ „Hamdija Kreševljaković“.
Reprezentacija naše škole  u sastavu:
BJELAK ADVAN,VIII-1, BUBLIN NERMIN,VIII-4, GAGULA RIJAD,VIII-3, GARIBOVIĆ AMAR,VIII-3, HATIBOVIĆ RIJAD,VIII-2, HOLJAN ELVIR,VIII-3, HRGIĆ BESIM,VIII-2, KARAVDIĆ VERNES,VIII-3, KAROVIĆ ANEL,VIII-2, KEŠAN KERIM,VIII-3, MAŠIĆ MIRZA,VIII-3, ORAČEVIĆ MIRSAD,VIII-3 i ŠAHOVIĆ TARIK,VIII-3,

osvojila je prvo mjesto na ovom turniru pobijedivši u sve tri utakmice koje su odigrali i to:

19.04. 2012.

Prva utakmica u 11,00 h:

  OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” 5:1 OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”

Nakon održanog žrijebanja za nastavak takmičenja u polufinalu se naša ekipa sastala sa ekipom OŠ „Hamdija Kreševljaković“
Druga utakmica (polufinale) u 13,00 h:
  OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” 4:4 OŠ “Hamdija Kreševljaković” – prolaz na penale u kojima se pokazala virtuoznost našeg golmana i igrača.

Finalna utakmica je odgođena za sutrašnji dan zbog snažnog pljuska kiše koji nije prestajao.

 

 

20.04. 2012.

 Treća utakmica (finale) u 12,00 h:

  OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković”-OŠ “Saburina” 3:1

 Proglašenje pobjednika, dodjela pehara i zatvaranje turnira održano je u 16,00 h. Svi igrači dobili su zlatne medalje koje im je uručio proslavljeni fudbaler FK Sarajevo i Reprezentacije BiH Almir Zeka Turković.Našoj ekipi uručen je i pobjednički pehar, diploma kao i garnitura dresova. TARIK ŠAHOVIĆ proglašen je za najboljeg igrača turnira, a VERNES KARAVDIĆ  stekao je epitet najboljeg golmana na turniru.Našu reprezentaciju pripremala je i vodila nastavnica SENIJA HADŽIHAJDIĆ, a veliki doprinos ovom uspjehu dao je i Senad Hatibović koji je cijelo vrijeme bio uz našu ekipu. Zahvaljujemo se  roditeljima naših učenika gosp. Bjelaku i gosp. Mašiću na pomoći u organizaciji turnira.

 

 ČESTITAMO POBJEDNIČKOJ EKIPI !!!