U srijedu, 06. 06. 2018. godine, odvijaju se aktivnosti na realizaciji projekta „Zajedno za ljepše Sarajevo“. Pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova SAD, Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa – ICITAP i Biroa za suradnju agencija za provedbu zakona u borbi protiv narkotika u našem gradu se realizira ovaj projekat.  Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je supokrovitelj u provođenju ovog projekta u sklopu kojeg se odvija medijska kampanja „Grafiti“. 

U našoj školi realizator ove kampanje je policijski službenik PS Stari Grad Fahrudin Halilović. Na školu je postavljen plakat koji skreće pažnju na cilj kampanje koji je  potaknuti mlade i one koji ispisuju grafite da razmišljaju o njihovom sadržaju, posebno o porukama neprimjerenog sadržaja i njihovim posljedicama. U okviru ove kampanje izvršit će se uklanjanje grafita sa neprikladnih mjesta.

Američka ambasada pokrenula je projekat i odabrala sedam gradova za njegovo provođenje. Pisanje grafita je nezakonito prema Zakonu o prekršaju protiv javnog reda i mira, a kazna su visoke.