U utorak, 30.10.2018. godine u 13h, grupa učenika naše škole, u pratnji nastavnica bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti, posjetila je kino Meeting Point i gledala animirani sihronizovani film BIJELI OČNJAK, oskarovca Alexandera Espigaresa.Obala Art Centar još od 1997. godine uspješno realizuje organizovane projekcije filomova za sve uzraste, s primarnim ciljem edukacije i razvoja filmske kulture i umjetnosti. Animirani film BIJELI OČNJAK klasična je priča ispričana iz perspektive ponosnog i hrabrog vuka Bijelog Očnjaka, temeljen na kultnom bestseleru Džeka Londona. Film je prikazan i u službenoj selekciji Soundance Film Festivala.

Film je gledala grupa  učenika VI razreda (Hana Ćosić, Azra Fejzagić, Darja Batalović, Sara Karkelja, Gabrijela Rajić, Berina Klepo, Ilhana Gluhović, Ilma Nuhić, Anida Kolić i Irfan Oruli), te dvije učenice novinarsko-literarne sekcije (Amina Maletović, VIII-1 i Hana Gegić, IX-1).  Učenici šestog razreda ove godine  roman „Bijeli Očnjak“  čitaju za školsku lektiru. Učenici su išli u pratnji nastavnica bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti Niđare Kafadar i Amele Osmanović-Grbo.

Ovom posjetom promovirana je filmska umjetnost i kultura,  te stvarana publika za umjetničke programe od najranije dobi.