Povodom obilježavanja 15. oktobra – DANA BIJELOG ŠTAPA” učenici naše škole Enisa Alić, Hena Hošo,Muhamed Mangafić, Ali Hidić, Haris Vatrić, Melina Sudić, Ajla Mujak, Emina Aličković i Faris Smajić u pratnji pedagogice, Emine Hrnjić i nastavnice Maje Hrnjice zajedno sa još oko 150 učesnika okupili su se danas ispred platoa općine Stari Grad u 14:30 sati i zajedno krenuli prema Ajfelovom mostu  kod Skenderije do Kluba slijepih gdje su im se pridružili članovi Sportskog društva slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo noseći transparent sa natpisom “Gledate nas, a da li nas vidite”.

slika0

slika01
slika1slika2Kolona je krenula preko Ajfelovog mosta, pa pored zgrade Predsjedništva BiH do Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva gdje je odata počast i položeno cvijeće.slika3

slika4Ovom šetnjom nastojalo se ukazati na problem “bijelog štapa” i na taj način podići svijest o poteškoćama sa kojima se slijepi i slabovidni svakodnevno susreću. Ovu šetnju već tradicionalno organizuje Sportski savez slijepih u saradnji sa općinom Stari Grad. Šetnja je završena druženjem u holu Velike sale Općine.