U petak 23.11, u našoj školi priređena je priredba povodom 25. novembra-Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Pored roditelja, nastavnika i učenika, priredbi su prisustvovali i predstavnici SABNOR-a.
Priredbu je otvorio školski hor himnom, a u nastavku svoje umijeće pokazali su naši učenici od I do IX razreda.

Nakon kratkog historijskog uvoda u važnost datuma koji smo obilježavali, i recitala učenika III razreda, učenici i učenice VII, VIII i IX razreda priredili su nam pravo uživanje u igrokazu Prođoh Bosnom kroz gradove. U toku samog igrokaza mogli smo poslušati i crtice o pojedinim bh gradovima, a u prezentaciji navedenog učestvovali su i učenici predmetne i razredne nastave.
           Naše goste, a i učesnike posebno su razveselile i razigrale dvije ritmičke tačke na teme Haj’mo Bosno i Bosnom behar probeharao.

 

  

 

Gospodin Azem Sinanović iz SABNOR-a se ovom prilikom i obratio, te uručio nagradu našoj učenici ANESI LAKOVIĆ, VII-2, za literarni rad MOJA DRAGA BiH.MOJA DRAGA BIH

Mala zemlja na Balkanu.
O
svajači,stoljećima su je pokušavali osvojiti, al’ uzaludno.
J
edna, jedina.
A
ona kao stijena, čvrsta i nepokolebljiva.

Dom moj,tvoj,naš zajednički.
R
ijeke bistre,plahe,duboke.
A
planine,nebeske ljepotice.
G
radovi znameniti,mali,veliki,gostoljubivi.
A
vlija puna šarenog i različitog cvijeća.

Bosna
I
H
ercegovina,moja draga domovina!


Priredbu je zatvorio recital dramsko-recitatorske sekcije predmetne nastave, a bez daha, izmamivši prisutnima suze u očima, ostavila nas je sve tačka naših najmlađih učenika,