U Velikoj sali općine Stari Grad, u petak 22. novembra 2013. godine s početkom u 18 sati, održana je Akademija povodom Dana državnosti BiH i sedamdesete godišnjice ZAVNOBiH-a. Bogatom kulturno-umjetničkom programu prisustvovali su članovi Literarno-novinarske sekcije u pratnji nastavnice Niđare Maglajlije.
akademija1

 

 

 

 

 

 

 

Pred kraj manifestacije uručene su zahvalnice najistaknutijim institucijama za uspješnu saradnju i pomoć u realizaciji programskih ciljeva i afirmaciji udruženja SABNOR-a Kantona Sarajevo. Zahvalnicu je ispred naše škole primio direktor, Kerim Fejzagić.
akademija2

 

Učenici starogradskih osnovnih škola uzeli su učešće u natjecanju za najbolji literarni rad o temi „Moja draga Bosna i Hercegovina“ koje je organizovalo Udruženje antifašista i boraca NOR-a općine Stari Grad. Za najbolji rad proglašen je rad učenika OŠ „Edhem Mulabdić“ Imada Peljte. Učenica naše škole Enida Dučić osvojila je prvo mjesto na nivou škole i tim povodom gospodin Azem Sinanović, predstavnik Udruženja antifašista i boraca NOR-a, uručio joj je knjigu kao poklon.
akademija3