PRIREDBA torta01


Program je počeo pjesmicom “Danas nam je divan dan, divan, dan” u izvođenju Nejre Hidić iz IX razreda. Pozornica je bila mala za sve ono što su najavili voditelji : Adna, Belma, Edin, Faris i Vildana. dan škole1Dio programa na engleskom jeziku je vodila Emina.Školski hol je bio prepun i mimo stolica, a učenici-gledaoci su zauzeli kao i uvijek lijevu galeriju, odakle se najbolje program vidi.Među zvanicama su bili direktori osnovnih škola sa područja općine Stari Grad, direktor i nekoliko nastavnika iz “Treće osnovne škole”Oborci kod Donjeg Vakufa, zatim predstavnici iz PPZ-a, članovi turskog bataljona, predstavnici Vijeća roditelja, penzionisani članovi kolektiva naše škole i mnogi drugi.
dan škole2Nakon što je Vildana čestitala školi 67. rođendan, najavljena je tema programske sheme koncipirana kroz moto “Svijet može biti naš”. “Svijet može biti…” uz pratnju harmonike koju je svirao Hodžić Armin je otpjevao školski hor pod rukovodstvom nastavnice Branke Popović.

dan škole3

Nakon toga uslijedilo je obraćanje direktora naše škole, Kerima Fejzagića koji je između ostalog predstavio i goste iz “Treće osnovne škole”i predstavnike iz BH direktorTelecoma. dan škole4Uslijedilo je obraćanje gospodina Mustafe Hodžića.

Nakon govora direktora u kojima je istaknuto zadovoljstvo zbog budućih zajedničkih projekata i druženja i putovanja učenika iz obje škole, nastupili su prvačići sa svojim recitacijama i kratkim igrokazima.

dan škole 9

dan škole10Uslijedilo je nekoliko recitacija, a onda igrokaz koji dokazuje da je jezik najjače oružje. Nakon toga pjesma “Nek svud ljubav sja” na kraju igrokaza.dan škole2 dan škole3

dan škole7

 

dan škole4

 

 

 

 

dan škole

 

Program je nastavljen na engleskom jeziku i prisutni su tada mogli pogledati

“Frozen”, dramski prikaz koji je osvojio četvrto mjesto na Kantonalnom takmičenju drama na engleskom jeziku. dan škole6Uslijedila je prezentacija  rezultata općinskih i kantonalnih takmičenja, a nakon toga djeljenje zahvalnica onima koji su osvojili najbolja mjesta na takmičenjima. Zatim su predstavljeni talentirani učenici u sportu, muzici i sportskoj gimnastici.

 

 

Na kraju priredbe, kao poseban poklon nastupio je folklor. Ovo je samo dio. Neke fotografije ćemo objaviti iz tehničkih razloga naknadno.
dan škole7 dan škole8