S T A R O G R A D S K A   B A J K A

Svečano otvaranje

U srijedu, 26.12.2018. godine, u 18,00 sati svečano je otvarena “Starogradska bajka”. Ovoj manifestaciji prisustvovali su i učenici naše škole koji znaju klizati te su na taj način i otvorili ovaj događaj.

   Udruženje „Čuvari tradicije“, Općina Stari Grad Sarajevo i Turistička zajednica KS na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović realizuju projekat „Starogradska bajka“.

   Na centralnom dijelu trga postavljeno je Rhinostop HOT klizalište veličine 200m2 koje će građani moći koristiti potpuno besplatno, a na Trgu će biti i brojni drugi sadržaji. Postavljene su drvene kućice u kojima će biti raznovrsna ponuda: hrana, piće, suveniri, fan-shop, ljekoviti proizvodi, promotivni materijali…

   “Starogradska bajka” trajat će dva mjeseca, a tokom tog perioda na Trgu oslobođenja i  Rhinostop HOT klizalištu realizovat će se brojni sadržaji. Vikendima su planirani programi za najmlađe uz druženja sa maskotama, klaunovima, face painting, organizacija tzv ‘porodičnog dana’, prezentacije, degustacije, druženje sa poznatim sportistima, glumcima itd.

   Ovim projektom obogatit će se ponuda i doprinijeti raznovrsnosti sadržaja namijenjenih građanima, ali i brojnim turistima u našem gradu u najatraktivnijem periodu godine – periodu novogodišnjih praznika, te Eyofa – najvećeg sportskog olimpijskog festivala za mlade, koji će se održati u februaru naredne godine.