Obilježili smo Dan škole 11. april

Ostanimo dijete

 

Dan naše škole 11. april, ove godine obilježen je u četvrtak, prigodnim programom. U sklopu obilježavanju Dana škole organizovano je niz aktivnosti. Glavni događaj bila je svečana priredba učenika za roditelje i ostalo građanstvo koja se tradicionalno održava u auli škole. Priredbi je pored velikog broja gostiju prisustvovao i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predstavnici Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine te direktori osnovnih škola sa područja Starog Grada. U programu su učestvovali učenici i nižih i viših razreda.

Nakon intoniranja državne himne, u dvanaest sati,  uslijedio je program koji je praćen prigodnim citatima učenika. Voditelj programa,  Naida Džekman,  kroz razgovor sa Zarom Čengić pozdravila je prisutne goste, zvanice, roditelje, nastavnike i učenike i najavila prvu baletnu tačku u izvedbi Zare Čengić.

Potom je uslijedilo obraćanje direktora škole Kerima Fejzagića  koji se osvrnuo na historijat, rad škole i postignuća učenika, a na kraju se zahvalio načelniku Hadžibajriću za dugogodišnju podršku i pomoć u radu Škole.

Članovi sekcija, zajedno sa svojim nastavnicima, pripremili su bogat kulturno-umjetnički program. Smjenjivale su se sve interesantnije izvođačke tačke. Uslijedile su recitacije učenika prvog razreda pod rukovodstvom učiteljice Elife Sivro Baš je mrak biti đak, potom nastup hora prvačića Firuli-firulu pod rukovodstvom učiteljice Alme Drljević na oduševljenje svih prisutnih. Voditeljica pravi uvod pričom o gradu Sarajevu, govoreći prigodan tekst, a potom nastupa mali hor  Trebević opet silazi u grad, pod rukovodstvom učiteljice Alise Mujan. Ponovo je uslijedio prigodan citat učenika Seada Pihljaka. Zatim su se igrokazom  Ah, ta ljubav, pod rukovodstvom učiteljice Elife Sivro predstavili učenici petog razreda nakon čega je uslijedio baletni nastup Amine Sivro, učenice drugog razreda te Šumska šala, recitacije učenika prvog razreda pod  rukovodstvom učiteljice Elife Sivro. Opet nas je o smislu života potaknuo  citat Anvara Čagalja. Uslijedila je recitacija pjesme Bosna Nedžada Ibrišimovića u izvedbi Emine Bakaršić, učenice sedmog razreda. Neizostavan je bio i nastup školskog hora pod  rukovodstvom nastavnice Branke Popović. Uslijedio je igrokaz učenika petog razreda Ocjene te nastup Ritmičke sekcija pod rukovodstvom učiteljice Selme Trubljanin. Nasmijali smo se uz skeč o Sarajevu i Želji sa učenicima  viših razreda nakon kojega je bio opet citat kojeg je kazivao Karlo Ratkovčić, učenik sedmog razreda. Priredba je završena odlomkom iz drame Hasanaginica u izvedbi učenika  viših razreda pod  rukovodstvom nastavnice Arnele Baščaušević.