U proteklom periodu predstavnici Vijeća učenika, Ekološke  sekcije  i Geografske sekcije naše škole su kroz niz aktivnosti obilježili Dan jabuke:

*U četvrtak, 17. 10. 2019. godine, učenici Ekološke sekcije pod vođstvom nastavnice Ramadanović Arnele su pripremili panoe, koje su izložili u holu škole i zasadili stablo jabuke u dvorištu škole.

* U ponedjeljak, 21.10.2019. godine učenici su na velikom odmoru dijelili jabuke i prerađevine od jabuka. Istog dana učenica VIII razreda, Naida Džekman zajedno sa nastavnicom Almirom Karčić je prezentovala važnost Dana jabuke.

Cilj nam je bio podsjetiti na važnost zdrave ishrane učenika školske populacije te ukazati na dobrobiti jabuke, jednog od najzdravijih vrsta voća na svijetu. Jabuka je bogata hranjivim sastojcima, a gotovo svi potrebni nutrijenti prisutni su barem u minimalnim količinama.    Tradiciju održavanja Dana jabuka 20. oktobra započela je 1990. godine u Londonu organizacija Common Ground (Zajednička tla), s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju.