Danas su, 11.4.2013, vrata naše škole svima bila otvorena. Posebna atmosfera vladala je školom, a ona u najljepšem odijelu dočekala je sve drage goste. Danas je rođendan naše škole i njen dan obilježen je na poseban način. Svečanost obilježavanja Dana škole otpočela je priredbom u 11 sati. Nakon obraćanja direktora škole, Kerima Fejzagića, naši su učenici i učenice svojim muzičkim numerama, plesnim tačkama, različitim igrokazima, dramom i recitacijama poželji sretan rođendan svojoj školi.
direktor1  djeca

Posebna tačka u programu priredbe bila tačka učenika Zavoda “Mjedenica” Sarajevo koji su naš program učinili još bogatijim.

hor orkestarPriredbi povodom Dana škole prisustvovao je i načelnik općine Stari Grad, gospodin Ibrahim Hadžibajrić koji se prisutnima i obratio.Osim načelnika priredbi je prisustvovala i Amina Deljković, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.
recitacijadanskole1

danskole3 danskole2

 

harmonikagitara

12

45

 

 

5

6
7Na današnjoj ceremoniji uručene su i zahvalnice pojedincima koji su doprinijeli radu naše škole.
Prije svega, kao najistaknutije nastavnice zahvalnice su dobile učiteljica AZRA MUJAN i profesorica historije i demokratije, NERMINA KURTOVIĆ. Zahvalnicu je dobio i načelnik Hadžibajrić za izuzetnu saradnju i kontinuiranu podršku odgojno obrazovnom procesu.Osim načelnika, zahvalnica je data i predstavnici iz Zavoda “Mjedenica”.
zahvalnica1zahvalnica2

 

 

 

 

 

 

 

zahvalnica3

 

zahvalnica-nerminakurtovic zahvalnica-azramujan
zahvalnica-mjedenica1 zahvalnica-nacelnik

Pored priredbe Dan škole je obilježen i kroz izložbu likovnih radova, učeničkih svesaka i drugih radova, dječijih rukotvorina koje su se mogle i kupiti na školskom bazaru.
bazar1 bazar3
bazar4 bazar5