U petak, 14.06.2019. godine,  Općina Stari Grad upriličila je putem Službe za obrazovanje, kulturu, sport  i lokalni razvoj svečani defile maturanata starogradskih osnovnih škola.

   Učenici su se u pratnji svojih razrednika okupili u 10.00 sati na Baščaršijskom trgu kod Sebilja. Maturanti su bili odjeveni u crne hlače/haljine i crne majice/košulje sa lentama.

   Nakon defilea kroz Sarače, uputili su se prema Pozorištu mladih gdje je održana svečana ceremonija u 11.00 sati. Maturantima se obratio načelnki Općine Star Grad Ibrahim Hadžibajrić, a potom je uslijedio bogat kulturno-umjetnički program u sklopu kojeg su predstavnici Općine  najboljim učenicima generacije „Ponos škola“ uručili plakete, a direktori škola svim maturantima su uručili prigodan poklon.

   Nakon oficijelnog programa upriličeno je grupno fotografisanje maturanata, direktora i razrednika te druženje uz ketering. Ovoj manifestaciji prisustvovalo je 26 učenika završnog razreda naše škole (IX-1) u pratnji svoje razrednice Maje Hrnjić i direktora Kerima Fejzagića. Tri učenika su imala ostvaren odličan uspjeh i primjerno vladanje tokom cijelog školovanja.