“KNJIGA JE MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ”the book

Načelnik Ibrahim Hadžibajrić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Amina Deljković ugostili su danas pobjednike općinskog takmičenja “Knjiga je moj najbolji prijatelj”, završenog krajem ove školske godine. Takmičenje je provedeno u pet starogradskih osnovnih škola: “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković”, “Edhem Mulabdić”, “Hamdija Kreševljaković”, “Vrhbosna” i “Mula Mustafa Bašeskija”, među učenicima od II do V razreda. Prvo su provedena odjeljenska, a potom i školska takmičenja, nakon čega je izvršen odabir najboljih radova. Učenici II i III razreda takmičili su se u kategoriji likovnih, a učenici IV i V razreda u kategoriji literarnih radova, a svi na temu “Knjiga je moj najbolji prijatelj”.
Zahvalivši se učenicima, nastavnicima, ali i roditeljima koji su djecu bodrili da istraju i budu najbolji na ovom takmičenju, pomoćnica Deljković je podsjetila da Općina Stari Grad na kraju svake školske godine nagradi najkvalitetnije i najvrijednije čitače sa ovog takmičenja.
“Ovo druženje je jedan lijep trenutak koji dijelimo sa našim najmlađima koji su pokazali da, pored toga što čitaju ono što im je obavezno po školskom programu, vole da se druže sa knjigom i čitaju i mimo toga. Djeca koja su danas ovdje, najduže su se družila sa knjigom i zaslužila su da to danas nagradimo,” kazala je Deljković.
U ime svih prosvjetnih radnika u razrednoj nastavi obratila se učiteljica Azra Mujan koja učestvuje u ovom projektu od njegovih početaka, školske 1997/98. godine.knjiga2
“Iako je takmičenje ‘Knjiga je moj najbolji prijatelj’ ove godine dovedeno u pitanje, ipak je provedeno na nivou općine Stari Grad čime smo svima koji su zaboravili našu djecu pokazali da se ne smiju igrati sa našom djecom i sa nama,” kazala je Mujan zahvalivši se Općini, Načelniku i nadležnoj Službi za uloženi trud.

Okupljenoj djeci je prije podjele diploma i nagrada Hadžibajrić poručio:”Djeco, vaše je samo da dobro učite, slušate nastavnike i svoje roditelje!”
knjiga1
Svi pobjednici takmičenja dobili su diplome i knjige: Sanela Rađo “Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi”; Mirsad Bećirbašić “Sunce i dijete”; Šukrija Pandžo “Samo još kosovi zvižduću” i druge.

Spisak svih nagrađenik učenika:

 II razredi:

1.Din Čaušević OŠ “Hamdija Kreševljaković”

2.Džana Škarić OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”

3.Belmin Jašarević OŠ “Vrhbosna”

III razredi:

1.Adna Hodžić OŠ “Hamdija Kreševljaković”

2.Sara Balta OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”

3.Ilma Bilić OŠ “Hamdija Kreševljaković”

IV razredi:

1.Esma Hodžić OŠ “Hamdija Kreševljaković”

2.Nedžma Kadrić OŠ “Edhem Mulabdić”

3.Lamija Trebinjac OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”

V razredi:

1.Emir Fejzagić OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković”

2.Nela Klačar OŠ “Edhem Mulabdić”

3.Hamza Karamehmedović OŠ “Šejh Muhamed ef. Hažijamaković”