U petak, 10.05.2019. godine, Dan općine Stari Grad obilježen je i utakmicama Drugog festivala košarke, Minibasket košarkaške lige općine Stari Grad.

Održane su završne utakmice Festivala košarke. Ekipa naše škole igrala je posljednju utakmicu protiv ekipe OŠ „Hamdija Kreševljaković“ te na kraju zauzela je peto mjesto.

Utakmice su se igrale na improviziranom igralištu sati na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović u periodu od 10.00 do 15.00 sati. U Minibasket košarkaškoj ligi poredak prve tri ekipe je sljedeći:

  1. OŠ „Hamdija Kreševljaković“,
  2. OŠ „Edhem Mulabdić“,
  3. OŠ „Vrhbosna“.

Upriličena je i podjela pehara, medalja i diploma za najbolje, kao i zahvalnica ljudima koji su ponovo oživjeli košarku u Starom Gradu. Kruna svega bila je velika torta namijenjena za sve takmičare koju su najavile ispaljene konfete.

Festival košarke organziran je od strane Košarkaškog kluba BBY i općine Stari Grad Sarajevo.

Pehare najboljim ekipama je u ime Općine Stari Grad uručila Alma Destanović, sekretar organa državne službe. Destanović je čestitala mališanima i poželjela im da se i ubuduće bave sportom, izrastu u dobre ljude i kvalitetne sportiste u čemu će ih svakako i ubuduće podržavati Općina Stari Grad. Učesnicima u projektu uručene su zahvalnice. Zahvalnica je uručena i direktoru naše škole Kerimu Fejzagiću.