U petak, 15. juna 2012. godine svečanim programom uz prisustvo zvanica,učenika, njihovih roditelja i školskog osoblja  u školi je podjelom svjedočanstava, nagrada i poklona završen ispraćaj malih maturanata posljednje generacije osmogodišnjeg školovanja.Program je vodila Berina Vatrenjak, učenica sedmog razreda.
 

 

 

 

 

 

 

U okviru svečanog programa u ime svih učenika osmih  razreda prisutnima se obratio jedan od malih maturanata,Zlatan Muhović.On je u našu školu došao u šestom razredu. Do tada je bio u Italiji.

Našim čitaocima poklanjamo dio Zlatanovog govora.

“Dragi učenici, roditelji, nastavnici i ostali gosti, hvala vam što ste došli i svojim prisustvom uvećali ovaj za nas svečani trenutak. Danas je za sve nas maturante poseban dan.Iako nam je drago što smo uspješno okončali svoje osnovno obrazovanje, tužni smo jer se rastajemo i kreće svako svojim putem.Ispred generacije koja danas ponosno izlazi iz ove škole želim se zahvaliti svom nastavnom osoblju koje je bilo uz nas tokom ovih osam godina. Hvala Vam na svemu što ste nas naučili, ali prije svega hvala Vam što ste nas učili kako da budemo bolji ljudi.Bilo je sretnih i manje sretnih trenutaka. Mi ćemo pamtiti samo one sretne, a nadamo se i Vi. U ime svih učenika upućujem čestitke Učenici generacije, našoj drugarici Ajli Džano, kao i učenicima koji su Ponos generacije. A svima nama, maturantima, želim da upišemo srednje škole koje smo izabrali i budemo uspješni na tom putu. Hvala”

♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦  ♦

  

Nakon plesne tačke uslijedilo je obraćanje dorektora škole i podjela nagrada učenicima koji su PONOS GENERACIJE.

Predstavnik SABNOR-a gosp. Sinanović je predao poklon Učenici generacije, a na kraju svečanog dijela direktor škole joj je predao diplomu i poklon .

 

Tim je završen svečani zvanični dio programa a razrednici  su otišli u kabinete da podjele svojim učenicima svjedočanstva i uvjerenja.
I nakon toga je bio zaista kraj. Čestitanja, pozdravljanja,slikanje,emocije i suze. Ni nastavnicima ni učenicima rastanak nije bio drag.