13.02.2014. u 19,30 sati i oko 70 učenika naše škole kao i nekoliko nastavnika nalazilo se među  600 starograskih osnovaca koji su se pridružili spektaklu i prisustvovali vrhunskom klizačkom praznikuodržanom u dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Zetri, povodom obilježavanja 30- godišnjice od Sarajevske olimpijade.
Općina Stari Grad je obezbijedila 300 ulaznica za učenike osnovnih škola Starog Grada. Jedna ulaznica vrijedila je za dvije osobe.
Na sinoćnjoj manifestaciji legendarni britanski klizači Jayne Torvill i Christopher Deana su u Olimpijskoj dvorani ”Juan Antonio Samaranch” ponovili Bolero kojim su davne 1984. godine osvojili zlatnu medalju. klizanje3Britanci su se te davne godine upisali u historiju umjetničkog klizanja osvojivši olimpijsko zlato, pri čemu im je svaki sudija za nastup dodijelio maksimalnu ocjenu(6). klizanje1
Uz slavne Britance nastupili su i mladi britanski klizači, prvaci te zemlje u svojim kategorijama, koji su u Sarajevo došli na poziv Torvill i Deana, te polaznici bh. klizačkih klubova Olimp i Bosna.
klizanje2