U petak, 03. 03. 2017. godine, učenici nižih razreda naše škole (I-V razreda), organizirano i u pratnji svojih učiteljica, posjetili su JU.Centar za kulturu Sarajevo, Jelićeva 1,  gdje su imali priliku pogledati dječiju baletsku predstavu „Vila lutaka“

U produkciji JU.Centar za kulturu Sarajevo pripremljena je divna dječija baletska predstava „Vila lutaka“, koju izvodi 28 djevojčica i dječaka škole baleta Centra. Razlog pokretanja ovog projekta jeste približiti djeci baletsku umjetnost, koja spada među najzahtjevnije i najsloženije umjetnosti. Izbor muzike, koreografiju i režiju potpisuje profesorica baleta Karabašić Brižita. Uz zvuke klasične muzike, učenici su  uživali u predivnoj scenografiji, kostimima i izvodbi baleta na sceni, koji su već pobrali priznanja prilikom gostovanja diljem BiH.

U laganoj šetnji kroz uži centar grada, puni predivnih utisaka, učenici su u pratnji učiteljica završili ovu predivnu posjetu. Ovo je još jedna od aktivnosti planiranih za realizaciju u ovoj školskoj godini.