Kao i svake godine, JU OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” organizira  izlet za sve učenike. Posljednjih nekoliko godina jednodnevni izlet se planira i realizira u mjesecu oktobru.

U srijedu, 10. 10. 2018. godine, svi učenici naše škole sa svojim učiteljicama, razrednicima, nastavnicima, pedagogicom i direktorom  boravili su na Bijambarama.

Bijambare se nalaze na 940 metara nadmorske visine i od Sarajeva su udaljene 41 kilometar. U središnjem dijelu ovog područja nalaze se dva vodotoka s jezerima, pet pećina te brojni ponori i vrtače.  U blizini planinarskog doma nalazi se glavna Bijambarska pećina. Kao spomenik prirodne rijetkosti i ljepote pećina je od 1954. godine stavljena pod zaštitu države.

Učenici, koji su to željeli, organizirano su posjetili Glavnu pećinu i bili su oduševljeni njenom ljepotom. Od vodiča su čuli mnogo zanimljivosti vezanih za ovu špilju. U blizini pećine je i potok Bradić sa jezerom i vodenicom, te potok Bjelila, koji presjeca bijambarske šume i proplanke. Područje Bijambara, sa Bijambarskom pećinom, je jedno od rijetkih izletišta koje odgovara svim ljubiteljima prirode: predstavlja pravi ugođaj za ljubitelje pećine, bistrih voda, borove šume i šumske tišine.

Uživanje je bilo i u vožnji turističkim vozićem kao i igra na predivnim proplancima, a uz sve to posebnu draž prestavljao je vedar i sunčan oktobarski dan.

Školski izlet je završen u 15,00 sati i sve je proteklo u dobroj organizaciji.