LIKOVNI RADOVI

Prvo mjesto za likovni rad na temu “Žena- majka danas”

     Učenik V1 razreda naše škole, EMIR FEJZAGIĆ, osvojio je prvo mjesto  u konkurenciji petih razreda u takmičenju likovne kreativnosti i izražavanja o temi „Žena-majka danas“  putem konkursa koji smo objavili na našem websajtu 15. februara.
Takmičenje je organiziralo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo zajedno sa IFC-om, članom Grupacije Svjetske banke koja ovaj mjesec tradicionalno obilježava kao mjesec raznolikosti u društvu, te posebno želi istaći 8. mart kao jedan od bitnijih datuma za isticanje uloge žene u društvu.
Dodjela nagrada upriličena je danas u Osnovnoj školi „Mehmedalija Mak Dizdar“ u 11,00 sati. likovni rad1Nagrade su učenicima uručili ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS, Damir Marjanović i direktor Međunarode finansijske korporacije (IFC-a) za Evropu i centralnu Aziju Tomasz Telma. Ovoj svečanost su prisustvovali i direktor škole, Kerim Fejzagić i učiteljica nagrađenog učenika, Azra Mujan.
Komisija koju su činili predstavnik Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, predstavnik IFC-a i student Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo izabrala je najbolje radove iz kategorija učenika koji pohađaju I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII i IX razred. Svi nagrađeni učenici dobili su diplome te će svako odjeljenje učenika čiji je likovni rad prvonagrađeni dobiti novčanu nagradu u iznosu od 475,00 KM.
likovni rad2
“Uloga svih nas, domaćih i međunarodnih aktera je da doprinesemo ekonomskom osnaživanju žena i da osiguramo da osim što dobivaju jednake obrazovne mogućnosti, kao i njihove muške kolege, također dobiju jednaku priliku zaposlenja, napretka u karijeri i dostignu najviše pozicije koje su zaslužile svojim vještinama”, izjavio je ovom prilikom Tomasz Telma. diploma emir
Ministar Marjanović se zahvalio predstvnicima IFC-a na ideji da se organizira ovakvo takmičenje i izložba, kao i na ukazanoj časti resornom Ministarstvu da bude partner u realizaciji ovog projekta.likovni rad4

Emir sa učiteljicom

Emir sa učiteljicom

 

Na pitanje novinara NTV Hayat u čemu je našao inspiraciju za svoju likovnu kreaciju, Emir je izjavio: „Volim brodove i more. Oduševljavaju me kapetani koji uspijevaju ukrotiti tu grdosiju. Zadivljen tim prizorima, mamu sam zamislio kao kapetana koji stigne držati sve u svojim rukama. Poručio bih svim ženama da budu kormilari svoje sreće!

PRVONAGRAĐENI  EMIROV RAD

PRVONAGRAĐENI
EMIROV RAD

Čestitamo Emiru i njegovoj učiteljici na ovom uspjehu značajnom za našu školu!