Život nije bajka, ali može se desiti da sretnemo dobre vile, vještice, princeze i patuljke u nekom realnom obliku. Nemaju sve priče sretan kraj, ali se neke želje ipak ostvaruju. Baš tako je bilo danas.
17. 10. 2019. godine u Osnovnoj školi “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” učenici šestog i sedmog razreda, članovi Literarno-novinarske sekcije: Naida Džekman, Mašić Sajra, Umma Šahović i Dalila Karamehmedović, direktorica Emina Hrnjić  i nastavnici su učestvovali u  KNJIŽEVNOM SATU zahvaljujući književniku Kučuk Fahrudinu i Općini Stari Grad.
Poklone, knjige, je omogućila je Općina Stari Grad u čije ime je događaju prisustvovala  gospođa Aiša Kapo iz Sektora za kulturnu i javnu djelatnost Općine.
Ovo nije prvi put da se učenici druže sa autorom djela koja rado čitaju ili čija djela jedva čekaju da pronađu i pročitaju, ali dešava se tako rijetko, tako da je njihova sreća već na samom početku bila više nego očita.  Kroz interaktivno čitanje poezije i radionicu učenici su osvojili nagrade, knjige. Umma Šahović, učenica iz VIII-1 je pročitala svoj na kantonalnom nivou nagrađeni rad na temu Danas je dan kad kažem: Hvala!
Na samom kraju književnk je podjelio učenicima knjige  “Vilenjakovo pero” , a onda je svaki učenik dobio i posvetu u knjizi. Bila je to velika čast za sve. Svečani trenutak, učenici čekaju u redu da književnik potpiše knjigu koja postaje samo njihova i posebna baš zbog te posvete. Ovaj događaj omogućen je uz finansijsku pomoć Općine Stari Grad koja se uvijek trudi da potpomogne ovakve posebne projekte u školama.