čitalalačko ljeto

Učenici petog razreda naše škole prisustvovali su u ponedjeljak, 06. 06. 2016. godine, čitanju bajke „Trnoružica“ u Njemačkoj čitaonici. Učenike je vodila nastavnica njemačkog jezika, Arleta Hadžimuratović.
čitalačko ljeto1Goethe Institut Bosne i Hercegovine prvi puta organizira festival za djecu i omladinu na temu „Čitanje“. Projekat će biti realizovan u suradnji sa evropskom mrežom za književnost TRADUKI, Bibliotekom grada Sarajeva, Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti BiH i drugim partnerima iz Sarajeva.
gete gete1 gete2
Realizaciju projekta odobrio je resorni ministar prof. dr. Elvir Kazazović te je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obavijestilo škole da upoznaju sve učenike kako bi se u skladu sa svojim interesovanjima uključili u realizaciju projektnih aktivnosti.
Manifestacije i projekat su namijenjeni djeci i učenicima osnovnih škola Kantona Sarajevo uzrasta od 4 do 14 godina. U okviru ovog čitalačkog ljeta, od 04. do 17.juna 2016. godine djeca i omladina će moći zaroniti u  svijet knjge i priča. Pored književnih večeri, Manifestacija Moje čitalačko ljeto u organizaciji Goethe Instituta ponudit će mnoštvo zanimljivih aktivnosti  poput mnogobrojnih radionica na temu  knjiga, te filmskih i pozorišnih predstava.