Danas je u Multimedijalnom centru „MAK“ Biblioteke Sarajeva s početkom u 12 sati održan prigodan program povodom Međunarodnog dana dječije književnosti koji se obilježava svake godine 02. aprila, na dan rođenja poznatog pisca bajki, Hansa Kristijana Andersena.

Tom prilikom proglašeni su „NAJ DNEVNICI ČITANJA“ učenika osnovnih škola. Odabrano je ukupno 10 najboljih, 5 u kategoriji od III do V razreda i 5 u kategoriji od VI do IX razreda.
Naša učenica ILHANA TINJAK (VIII2 razred) imala je jedan od najboljih i najuspješnijih dnevnika čitanja od njih 114 iz 73 škole Kantona Sarajevo.
Naj dnevnik Ilhana3Ono što je karakteristično za Ilhanin dnevnik, po riječima članova žirija, jeste to što je jedino ona pisala dnevnik u njegovoj originalnoj formi. Naj dnevnik IlhanaSvi učesnici su dobili Zahvalnicu, a najbolji, među kojima je i naša učenica, dobili su prigodan poklon – Knjigometar, komplet od 20 knjiga.
Naj dnevnik Ilhana2. jpg

Ilhana je u pratnji nastavnica bosanskog jezika Merime Slinić i Niđare Kafadar prisustvovala svečanoj ceremoniji i prigodnom kulturno-umjetničkom programu.
Naj dnevnik Ilhana1
Čestitamo Ilhani!!!