Novi multimedijalni kabinet OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ stavljen je u funkciju zahvaljujući zajedničkim naporima Općine Stari Grad Sarajevo i OŠ „Treća osnovna škola Oborci“ – Donji Vakuf. Tim povodom danas je u OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ upriličeno druženje i stavljanje u upotrebu novog multimedijalnog kabineta, a događaju su prisustvovali načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić i direktor OŠ „Treća osnovna škola Oborci“ – Donji Vakuf, Mustafa Hodžić.
Prisutni su bili i novinari i snimatelji TV-Alfa i TV-Hema.

Foto: Faris Smajić

Foto: Faris Smajić

multimedija4 multimedija5

 

 

 

 

 

multimedija7 multimedija8

Kako je istakao načelnik Hadžibajrić, Općina Stari Grad izdvojila je finansijska sredstva za kupovinu kompatibilnog projektora za Osnovnu školu „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“.
„Projektor je bio neophodan

da bi se „pametna tabla“ koju je OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ dobila na poklon od OŠ „Treća osnovna škola Oborci “ iz Donjeg Vakufa stavila u funkciju“, pojasnio je Hadžibajrić. Prisutne je pozdravio i direktor škole Kerim Fejzagić, kazavši kako mu je zadovoljsto što je zajednička saradnja prerasla u nešto više. Uručio je načelniku Hadžibajriću i direktoru Hodžiću zahvalnice za kvalitetan i svestran doprinos u razvoju i radu škole.
multimedija1multimedija
Gosti su uživali u brojnim izvedbama talentovanih učenika. Realizaciji ovog projekta prethodilo je potpisivanje Sporazuma o saradnji između Osnovne škole „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ iz Općine Stari Grad i Treće osnovne škole – Oborci iz Donjeg Vakufa, čime je ozvaničena saradnja između ove dvije odgojno – obrazovne ustanove.

 

Članak preuzet sa www.starigrad.ba