SVEČANA MANIFESTACIJA

2. marta 2016. godine, u srijedu sa početkom u 11 sati upriličena je svečana manifestacija u amfiteatru Memorijalnog centra Kovači. Program je bio posvećen obilježavanju državnog praznika, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Osim članova Vremeplov sekcije i nastavnice historije Nermine Kurtović, iz naše škole prisustvovali su direktor i pedagogica.
Bilo je učenika i nastavnika iz drugih osnovnih i srednjih škola koji su kao i naši članovi Vremeplov sekcije učestvovali u interaktivnim radionicama u organizaciji JU Muzej „Alija Izetbegović“.
Najuspješniji radovi, među kojima su i radovi naših učenika su još dan prije praznika bili postavljeni u okviru izložbenog salona u Muzeju.
Ovom prilikom čestitamo prije svega nastavnici Nermini Kurtović na uspjehu, a zatim i nagrađenim učenicima: Šljivo Harisu, Vatrić Esmi, Mahović Samri, Drkić Nurdžihan i Čovčić Harunu.
Našim čitaocima, koji nisu u mogućnosti da posjete Muzej „Alija Izetbegović“,redakcija „Dječija ruke“ omogućava da pogledaju neke od nagrađenih radova članova Vremeplov sekcije. nagrađeni rad3
muzej4
nagrađeni rad1U okviru edukativno-revijalnog programa naši učenici su dobili nagrade, a nastavnica historije je dobila osim nagrade i priznanje za izuzetnu saradnju i doprinos u projektu interaktivnih radionica.
Dan nezavisnosti

Dan nezavisnosti1

nagrađeni1