kosarka

 

 

 

 

 

Ekipa Osnovne škole „Saburina“ osvojila je prvo mjesto u košarkaškoj ligi za učenike osnovnih škola u Općini Stari Grad. Drugo mjesto pripalo je ekipi Osnovne škole  “Vrhbosna” dok je ekipa naše škole osvojila treće mjesto.
Učenike je za takmičenje pripremala nastavnica Senija Hadžihajdić. Čestitamo nastavnici i učenicima na ostvarenom rezultatu!
Dodjela medalja našoj ekipi iz nepoznatih razloga nije slikana tako da ćemo našim čitaocima ponuditi staru sliku da bi mogli vidjeti koji su to učenici.
KOSARKASKA LIGA aldin senijaFinalnoj utakmici koja je jučer odigrana u OŠ „Saburina“, prisustvovao je i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad. Načelnik Hadžibajrić prvoplasiranoj ekipi uručio je pehar, zlatne medalje i diplome.
Diplome za najbolju igru pripale su Hajdaru Jažiću, učeniku OŠ „Saburina“, Adaidu Šetiću, učeniku OŠ „Vrhbosna“, Aldinu Pojati, učeniku OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, Kenanu Hadžiću, učeniku OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, te Semiru Kurtagiću, učeniku OŠ „Edhem Mulabdić“. Ekipi OŠ „Hamdija Kreševljaković“ pripalo je priznanje za fair – play igru tokom ove lige.