CIVITAS- PROJEKT GRAĐANIN

PRVO MJESTO za našu osmeročlanu ekipu predvođenu voditeljicom sekcije,NERMINOM KURTOVIĆ.Jutros, 09.marta 2013. godine, u prostorijama Prve bošnjačke gimnazije održano je Općinsko takmičenje učenika srednjih i osnovnih škola sa područja Starog Grada.
Učenici devetog razreda naše škole, kao ekipa u sklopu Civitas-Projekt Građanin takmičenja na nivou Općine nastupili su  sa akcionim projektom
Čiste ulice-ogledalo grada“.
Portfolio je donesen do 8,00 sati, da bi  sudijski tim pregledao pismeni dio portfolia, a zatim je uslijedila usmena prezentacija  u 9,00 sati.

civitas1

ciivitas

Naša ekipa predstavila se kao treća po redu.
Osmeročlanu ekipu  su činili učenici devetog razreda:
Minja Čajo, Amina Hodžić, Selma Granulo, Alem Ibišević, Hamza Mangafić, Anes Gugić, Tarik Zec i Haris Hodžić.

ČESTITAMO !!!

civitas3  civitas9

civitas5

civitas6

U kategoriji osnovnih škola takmičilo se pet školskih ekipa i to ekipe: OŠ „Vrhbosna“, OŠ „Hamdija Kreševljaković“, OŠ „Saburina“, OŠ „Edhem Mulabdić“ i naša škola.

 civitas10

Takmičenju je prisustvovao i direktor škole, Kerim Fejzagić, koji je nakon proglašenja pobjednika čestitao učenicima i nastavnici na izuzetnoj prezentaciji i dostojanstvenom predstavljanju škole.

Kantonalno takmičenje, na kojem će nastupiti i naša škola, održat će se 27. 4. 2013. godine, u prostorijama Srednje mašinske tehničke škole u 8,00 sati.

Finalna smotra planirana je za maj 2013. godine.