U petak, 22.12.2017. godine, sa početkom 17.00 sati, na Trgu Baščaršije kod Sebilja, upriličeno je otvaranje Zimske turističke sezone Općine Stari Grad.
U cermonijalnom dijelu pomenute manifestacije nastupila je i Ritmička sekcija naše škole pod rukovodstvom učiteljice Edine Fejzagić.

Naše pahuljice plesale su uz popularni ljetni hit “Despacito”, čime su poručili da i zima može biti zanimljiva i rasplesana jednako kao i ljeto. Sve učenice imale su iste ukrase na svojoj odjeći. Za tu priliku ukrašene su papirnim pahuljicama koje su izradili učenici u produženom boravku sa učiteljicom Dženitom Hadžić.
Program je započeo u16,30 sati defileom Mostarskih mažoretkinja, žonglera, Sarajevo drum orchestra, Puhačkog orkestra Muzičkog društva Travnik od Katedrale do Baščaršiju te plesom na trgu, potom su nastupili učenici osnovnih škola Starog Grada i to Zavod „Mjedenica“, OŠ „Vrhbosna“, naša škola i OŠ „Edhem Mulabdić“ sa svojim originalnim izvođenjem performansa na pomenutu temu.
Jedna od zanimljivosti bio je i nastup žonglera. Oduševljenje je kulminiralo kada je upriličen veličanstveni vatromet koji je uz puštanje novogodišnje dekoracije Baščaršijski trg pretvorio u bajku. Potom se prisutnim građanima obratio načelnik Ibrahim Hadžibajrić te zvanično otvorio Zimsku turističku sezonu Općine Stari Grad. Uslijedio je nastup pleh orkestra i završni ples mažoretkinja.