18. maja, u srijedu, uz prigodan program na igralištu Osnovne škole “Isak Samokovlija” proglašeni su kantonalni pobjednici.

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust je u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo krajem prošle godine organiziralo takmičenje za osnovce Kantona u poznavanju principa sigurnosti sa psima, potreba i odgovornost vlasništva pasa.
Općinski pobjednici proglašeni su u martu ove godine. Među njima se na prvom mjestu našao film iz naše škole “Pseća balada sa sretnim završetkom”. Scenarij i režiju potpisuje naša nastavnica bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti, Merima Skenderović, dok je snimanje i montažu realizirala pedagogica škole, Emina Hrnjić.
Read more at: http://ossmeh.bih.net/2016/03/opcinsko-takmicenje-27/#more-9530
Kantonalne pobjednike proglasio je izvršni direktor Fondacije Adrian Burder, te savjetnica ministra za obrazovanje, nauku i mlade, Nihada Čolić. Događaju su prisustvovali timovi svih općinskih pobjednika i njihovi nastavnici. Bilo je i novinara.

prvo mjestofilm1
Našu ekipu na čelu sa padagogicom (nastavnica Merima je imala časove u drugoj školi pa nije mogla doći na proglašenje) su činili učenici, članovi Dramsko-recitatorske sekcije i to: Faris Agić, VII-1,Nurdžihan Drkić,VII-2, Amina Huruz,VII-2, Nejra Hidić, IX-1 Faris Smajić, VIII-1, Belma Karačić, VII-1, Bakir Šljivo i Emina Aličković, VIII-1.
filmfilm6film3film4film5cestitamo