Svečani prijem prvačića

Jutros je intoniranjem državne himne počela nova školska godina kao i u svim ostalim školama na području Kantona Sarajevo. Nakon ljetnog raspusta učenici su ponovo sjeli u školske klupe.

Za naše učenike i ove godine je obezbijeđen prijevoz i brojni drugi sadržaji koji će im boravak u školi učiniti lagodnijim. Brojni su projekti koje škola realizira s ciljem pomoći učenicima u savladavanju školskih obaveza, ali i pravljenja iskoraka u učeničkom ovladavanju vještinama kritičkog razmišljanja i rješavanja problema.

   U 11.00 sati u holu škole upriličen je Svečani prijem prvačića. Nakon bogatog programa, koji su za nove školarce pripremili dojučerašnji prvačići zajedno sa svojim učiteljicama Almom Drljević i Elifom Sivro, uslijedilo je obraćanje direktora škole Kerima Fejzagića.  Novim učenicima i njihovim roditeljima direktor je poželio dobrodošlicu te istakao značaj današnjeg dana i svega onoga što učenicima donosi početak školovanja kao nove životne faze.

   Ove školske godine u prvi razred upisano je dvadeset i pet učenika, odnodno jedno odjeljenje, koje će predvodit učiteljica Suada Huković. Nakon uvodnih riječi učiteljice, uslijedilo je poimenično prozivanje svakog učenika i mogao je početi njihov prvi čas.

   Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu.