U ponedjeljak, 07.01.2019. godine, započela je škola skijanja i zimovanje učenika petog razreda  u saradnji sa Općinom Stari Grad. Prvu grupu čine učenici petih razreda osnovnih škola „Vrhbosna“, „Mula Mustafa Bašeskija“ i „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“.

   Škola je realizirana u „Ozonskom raju“ na Igmanu  od 07. do 11. januara gdje je učenicima obezbijeđen puni pansion, skijaška oprema, instruktori, korištenje ski-lifta, te ljekarski nadzor i osiguranje.

   Po deset učenika petog razreda iz svake škole prisustvuje ovoj obuci. Razrednici V-1 i V-2 odjeljenja naše škole, Jasna Zelić i Amela Čehajić  su napravili spiskove učenika koje smo dostavili u Općinu.  Prednost su imali oni učenici kojima roditelji ne mogu priuštiti skupu opremu, instruktore i boravak na planinama.

   Učenici će u sljedećih pet dana naučiti prve korake u skijanju, ali i dobro se zabavljati. Općina Stari Grad na ovaj način nastavlja davati mogućnost svojim najmlađim građanima da nauče skijati i kvalitetno provedu dio školskog raspusta. Iz naše škole ovom zimovanju prisustvuju svi prijavljeni učenici u pratnji nastavnice Jasne Zelić, razrednice V-1 odjeljenja.