Školska 2018/2019. godina počela je u subotu  01.09.2018. godine, a s obzirom da je taj dan  subota, odnosno  nenastavni dan, nastava u prvom polugodištu počela je u ponedjeljak 03.09.2018. godine svečanim intoniranjem državne himne u 08,00 sati, što su i zabilježile kamere TV SA uključivanjem uživo u jutarnji program.  Novinarka Naida Jamak razgovarala je sa direktorom škole o pripremama i početku nastave u novoj školskoj godini, a o nekim specifičnim aktivnostima koje će biti realizirane u narednom periodu dobila je informacije od učenika sedmog razreda Karla  Ratkovčića, Emine Bakaršić i  Eldina Karačića.      

Ove školske godine nastavu će pohađati 266 učenika raspoređenih u 13 odjeljenja. U prvi razred upisano je 36 učenika (dva odjeljenja). I-1 odjeljenje vodit će učiteljica Alma Drljević, a I-2  odjeljenje vodit će učiteljica Elifa Sivro. Nastava će se odvijati  samo u prvoj smjeni i to u svim razredima i odjeljenjima. Prva smjena počinje u 08,00 sati i traje do 13,10.

U čast prijema prvačića i njihovog prvog školskog dana upriličena je svečana priredba u organizaciji sekcija razredne nastave u 11,00 sati. Novim učenicima i njihovim roditeljima dobrodošlicu je poželio direktor škole koji je istakao značaj današnjeg dana i svega onoga što učenicima donosi početak školovanja kao nove životne faze. Potom su učiteljice Alma Drljević i Elifa Sivro prozvale svoje učenike i povele ih u učionice gdje je započeo prvi školski čas.