U sklopu rada na analizi književnog djela „Srebrena česma“ koje se obrađuje na časovima lektire u šestom razredu, na prijedlog učenika stupili smo u kontakt sa našim poznatim pjesnikom Džemaludinom Latićem.
Pjesnik se tom prilikom obratio našim učenicima i poslao zanimljive i poučne poruke, čestitavši Dan škole i iskazujući spremnost da posjeti školu u skorije vrijeme i održi jednu književnu radionicu.
Džemaludin Latić tom prilikom poklonio je deset primjeraka svojih knjiga školskoj biblioteci čime je obogatio knjižni fond naše biblioteke i poslao jasnu poruku da svaki dan čitamo poneku vrijednu i korisnu knjigu slušajući savjete svojih učitelja, nastavnika pa i samih pisaca. Knjige je, u ime pjesnika, školi isporučio učenik šestog razreda Amar Malagić koji je i stupio u kontakt sa Džemaludinom Latićem.
Uručenju knjiga prisustvovao je i nastavnik bosanskog jezika i književnosti Kerim Fejzagić koji se zahvalio našem poznatom pjesniku na donaciji i spremnosti da organizira druženje sa učenicima u školi te pohvalivši inicijativnost učenika koji su pokrenuli ovu saradnju.