Zimski salon knjige 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U srijedu, 11.12.2013. godine članovi Literarno-novinarske sekcije i Kluba ljubitelja knjige u pratnji nastavnica bosanskog jezika: Merime Slinić i Niđare Maglajlije posjetili su Zimski salon knjige.

Deveti po redu Zimski salon knjige otvoren je 11. i trajat će sve do 24. decembra, tako da će ovo biti organizacijski najduži Salon do sada. Na njemu učestvuje oko 200 izdavača iz cijele regije. Ulaz je besplatan, a za posjetioce su vrata dvorane „Collegium Artisticum“ otvorena svaki dan od 10 do 19 sati.
sajam1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sajam2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sajam3Cilj posjete Zimaskom salonu knjige bio je upoznati se sa ovogodišnjom salonskom ponudom, a ono što je učenike najviše zanimalo su najnovija izdanja knjiga za djecu i mlade. Učenici su pronašli za sebe interesantno štivo, tako da su neki od njih za uspomenu kupili knjigu kojom će obogatiti svoju kućnu biblioteku. Posjeta je protekla u ugodnom druženju, a učenici su bogatiji za još jedno novo iskustvo.

 

Ovom prilikom učenice Emina Kukuljac i Berina Vatrenjak obavile su intervju sa gospodinom Amilom Gačevićem, predstavnikom TKD „Šahinpašić“, koji je i organizator Zimskog salona knjige. Učenice su kroz razgovor saznale sve ono što je njima bilo interesantno, a vezano je za održavanje Sajma i ponudu koju ova izdavačka kuća nudi.