sajam knjiga1

U nastavku možete pročitati članak naše novinarke Naide Mašić, VIII-2.Sarajevski Sajam knjige se organizuje još od 1970. godine. Zimski salon knjige je puno mlađi, ali i on je ove godine proslavio svoj deseti rođendan ponosno na zadovoljstvo ljubitelja knjige. Mi, novinarke redakcije “Dječija ruka”, i učenici devetih razreda danas smo bili među ljubiteljima knjige na Sajmu.
sajam knjiga2 sajam353 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja iz regije su ponudili širok izbor različite literature.
Neke od izdavačkih kuća su: Laguna, Baybook, Bosanska riječ, Print Team, Otvorena knjiga  i mnogi drugi.  Koliko sam primijetila neke od najprodavanijih knjiga su “Krive su zvijezde”, “Tri metra iznad neba”, “Dnevnik Ane Frank”.

sajam4Bilo je dosta i literature za djecu, zaista jeftinih slikovnica. Najskuplje knjige su bile na štandu izdavačke kuće Laguna, možda zbog korica i kvaliteta papira su tako skupe. Većina prodavača je vrlo ljubazno odgovarala na neka naša pitanja.  Iako je bio petak poslije nastave i bili smo malo umorni, ova nas je posjeta oraspoložila i dala nam elana za neke nove vidike i nove avanture  kroz čitanje.