U petak, 17.03.2017. godine, u kabinetu hemije u našoj školi održana je radionica „Prezentacija tradicionalnih i starih zanata“ u organizaciji Obrtničke komore KS, a uz prethodno pribavljenu saglasnost Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i podršku Općine Stari Grad. Ova radionica održana je u sklopu programa profesionalne orijentacije učenika devetog razreda. Radionici je prisustvovala i pedagogica škole Emina Hrnjić kao i razrednica IX-2 razreda Jasna Zelić.

Učenicima se, nakon pozdravnih riječi direktora naše škole, prvo obratio Naser Idrizagić, predsjednik Okrtničke komore KS, te objasnio svrhu i ciljeve ovakvih radionica. Tom prilikom naveo je spremnost Općine Stari Grad da stipendira učenike koji se odluče da upišu neku od škola u kojoj se učenici obrazuju za ove profile zanimanja, tačnije deficitarnih i starih tradicionalnih zanata.

  Učenicima su svoje zanate predstavili Adnan Jusić (limar), Fatima Musić (primjenjena umjetnica-bakrorezi), Adnan Pintol (obućar) i Kenan Džaferović (frizer).

Kenan Džaferović, inače bivši učenik naše škole, a danas istaknuti muški frizer, poklonio je svim dječacima poklon bon koji uključuje popust za izradu maturske frizure u njegovom frizerskom salonu.