U utorak, 03.09.2019. godine upriličen je svečani prijem za prvačiće iz osnovnih škola u Starom Gradu. Manifestacija je održana u Pozorištu mladih u 14.00 sati gdje je Općina Stari Grad za njih organizirala podjelu ruksaka, školskog pribora i slatkiša. Ove godine u Starom Gradu upisano je 230 prvačića.
Najmlađi učenici su se danas međusobno družili na platou pozorišta, a potom uživali u priredbi na kojoj su nastupili i učenici drugog razreda naše škole u pratnji učiteljice Alme Drljević. Muzičko-plesni nastup naših učenika izmamio je buran aplauz prisutne publike. Voditeljica priredbe bila je, također, naša učenica Naida Džekman. Vesele đake prvake su zabavljali i učenici OŠ „Saburina“, a potom i Latif Moćević i Mravko Travko, što je izazvalo posebno oduševljenje kod mališana.
Mnogi od njih iskoristili su i Instagram okvir za fotografiju i trajnu uspomenu na ovaj dan.
Sretan početak školovanja prvačićima i njihovim roditeljima zaželio je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.
Ovoj svojevrsnoj zabavi prisustvovali su prvačići šest osnovnih škola iz Starog Grada i Zavoda Mjedenica. Iz naše škole mafestaciji je prisustvovalo dvadeset i pet učenika prvog razreda u pratnji svoje učiteljice Suade Huković, a prisutni su bili i direktor naše škole Kerim Fejzagić i pedagogica Emina Hrnjić.