SVEČANI PROGRAM POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA DRŽAVNOSTI BOSNE i HERCEGOVINE

U četvrtak, 24. novembra sa početkom u 12 i 30 uz prisustvo predstavnika iz SUBNOR-a, brojnih roditelja, nastavnika i učenika počelo je svečano obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine u našoj školi. cestitka1kulturna-bastinaNešto manje od sat vremena trajala je vrlo zanimljiva i raznolika priredba  u čast 25. novembra.
dan-drzavnosti-publika
Voditeljski par, Amina i Bakir  su nakon intoniranja državne himne pozdravili prisutne i najavili obraćanje direktora i predstavnika SUBNOR-a.
dan-drzavnosti-bihsabnor
Nakon obraćanja pročitan je literarni rad i nagrađen je prigodnim poklonom naš učenik Faris Agić za učešće na Općinskom takmičenju u pisanju literarnih radova na temu “Moja draga Bosna i Hercegovina“. Nurdžihan je pročitala rad.
nurdzihanfaris-agic
Ako do sada niste imali priliku Farisov rad možete pročitati na sljedećem linku. Literarni-rad
Dio iskustva sa terenske nastave u Travniku i Jajcu je pretvoren u putopis o BiH, a baš zbog toga sreli su se Maida i Bakir i dogovorili zajedničku kahvu, a publika je dobila putopis o Travniku.
putopis01maida-i-bakir
Mali hor pod rukovodstvom učiteljice Alise Mujan je nastupio sa pjesmom “Ne rugaj se“.
ne-rugaj-sene-rugaj-se1Uz pjesmu Barbie girl predstavila se Ritmička sekcija koju je pripremila učiteljica Edina FejzagićplesIgrokaz “Začuđeno meče” i recitaciju “Dječija pravda” izveli su učenici Dramsko-recitatorske sekcije pod rukovodstvom učiteljice Elife Sivro.
recitacija1
igrokazrecitacija
U okviru priredbe pojavila se u putopisu i gatara, tačnije Faris Smajić, koja je zabavila i nasmijala publiku. faris-smajic“Kad ja pođoh na Bendbašu” otpjevao je hor pod rukovodstvom nastavnice Branke Popović.
kad-ja-podoh-na-bendbasu

 

 

 

Nakon hora Džejna Ribica je svirala na gitari. dzejna
Priredbu su zatvorili mali i veliki folklor. Glavni organizator i koordinator za priredbu, kao i autor putopisa je bila voditeljica Dramsko-recitatorske sekcije predmetne nastave, Merima Skenderović.

malifolklor1