DAN ŠKOLE

13. aprila 2o18. godine u 11 sati intoniranjem državne himne počeo je svečani program povodom Dana škole. Program su vodili Edin Vatrić i Amina Selimbegović iz devetog razreda.

Nakon himne školski hor pod rukovodstvom nastavnice Branke  Popović je otpjevao pjesmu “Dobrodošlica“.

Uslijedilo je obraćanje direktora naše škole, gospodina Kerima Fejzagića, a zatim načelnika općine Stari Grad, gospodina Ibrahima Hadžibajrića.

Uslijedio je govor članova Vremeplov sekcije. Belma, Nejla, Irfan i Harun su nas poveli stazama prošlosti naše škole, koja je do decembra 1992. nosila naziv “6. april”. Istaknuli su značaj 6. aprila i koliko se puta taj datum vezao za Sarajevo pa se samim tim obilježava kao Dan grada Sarajeva. Suada Peci je pročitala svoj literarni rad o školi. Onda su na binu izašli najmlađi.
Mali hor, prvačići I-1 pod rukovodstvom učiteljice Alise Mujan otpjevao  je “Samo sporo kad ste pored škole”.

Uslijedili su nastupi mlađih učenika Dramsko-recitatorske sekcije koje su pripremile učiteljica Elifa Sivro i Mukadesa Delić. Izveli su recital “Moja škola” i igrokaz “Ježeva kućica”.

Zara Čengić je pokazala da zna svirati. Uslijedio je   književno-umjetnički program koji su pripremile Dramsko-recitatorska, Bibliotekarska i Geografska sekcija pod rukovodstvom nastavnica Niđare Kafadar, Jasne Zelić i Almire Karčić. Pjesmu “Sarajevo, ljubavi moja” su otpjevale Emina, Amra i Naida. Umma je pročitala svoj literarni rad na temu “Moj voljeni grad”. Na samom kraju je nastupila Ritmička sekcija pod rukovodstvom učiteljice Edine Fejzagić.

I kad su svi mislili da je kraj, na opće iznenađenje prisutnih roditelja i zvanica na scenu je izašao pjevač Neno Murić koji je održavši prigodan govor, otpjevao nekoliko poznatih pjesama. Glavna koordinatorica ovog vrlo dinamičnog, dobro osmišljenog i zanimljivog programa priredbe je bila voditeljica Dramsko-recitatorske sekcije, Niđara Kafadar.