31. 03. 2016. godine u 17:30 u prostorijama OŠ „Edhem Mulabdić“ održana je radionica „Index inkluzivnosti“ u organizaciji OSCE-a.
Predavači su bili Suzana Škobo iz OSCE-a, Odjel za obrazovanje i Nihada Čolić iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, certificirani predavač za Index inkluzivnosti. Ova radionica prvenstveno je bila namjenjena za predstavnike vijeća roditelja, roditelje članove inkluzivnih timova i školskih odbora koji su uključeni u aktivnosti sprovođenja indexa inkluzivnosti u školama sa područja općina Centar, Stari Grad i Vogošća. Radionici su prisustvovali i članovi Upravnog odbora Kantonalnog vijeća roditelja sa navedenih područja. Iz naše škole prisutni su bili članovi školskog inkluzivnog tima, nastavnice, Alma Drljević, Amela Čehajić i direktor škole Kerim Fejzagić.
index inkluzivnosti2
index inkluzivnosti
Index inkluzivnosti je sredstvo podrške razvoju i unaprjeđenju škola i odnosi se na obrazovanje i potrebe sve djece i mladih. Kako indeks nudi poticajan i koristan proces samoprocjene i razvoja, koji počiva na mišljenju kako uposlenika, tako i učenika i roditelja, potrebno se, kroz ove radionice, upoznati sa takvim pristupom razvoju škole i postati njegov aktivni sudionik.